ONDERHOUD KUNSTSTOF KOZIJNEN

CORRECT REINIGEN

Kwaliteitsprofielen van CREMERS gaan zeer lang mee en hebben een glad, weerbestendig oppervlak. Regelmatig reinigen met een zachte doek en schoon, lauwwarm water is vrijwel altijd voldoende. Bij hardnekkig vuil kunt u een speciaal voor PVC-profielen getest reinigingsmiddelgebruiken of gebruik maken van pH-neutrale zeep die bij voorkeur vrij is van geur- en kleurstoffen.

De meeste reinigingsmiddelen leveren bij kortdurend contact geen problemen op, maar bij langere inwerking kunnen ze het profiel beschadigen. Daarom is het erg belangrijk dat u voldoende met schoon water naspoelt om alle resten van het reinigingsmiddel te verwijderen. Ook na slechts kortdurend contact met zonnebrandcrème is onmiddellijk reinigen noodzakelijk, omdat anders de kans bestaat dat de oppervlakken blijvend zichtbaar veranderen.

 

TIP
Gebruik in geen geval schurende reinigingsmiddelen of krassende sponzen, doeken of borstels. Gebruik ook nooit oplosmiddelen of verdunners, aangezien die de kunststof kunnen oplossen. Gebruik geen stoomreiger, omdat de hete stoom de kunststof zacht zou kunnen maken.

AFDICHTINGEN CONTROLEREN

Om het binnendringen van tocht en water duurzaam te voorkomen, zijn de ramen voorzien van moderne afdichtingen met een zeer lange levensduur. Controleer desondanks met enige  regelmaat de bevestiging en toestand van de afdichtingen en reinig deze met water en een mild reinigingsmiddel. Om schade door de inwerking van vocht te voorkomen, dient u ook af en toe de afdichtingsvoegen tussen de ramen en het metselwerk te controleren. Indien het afdichtingsmateriaal gebarsten is of op een of meer plaatsen loslaat, dient u direct contact met ons op te nemen!

FOLDER - VEKA REINIGEN

BESLAG ONDERHOUDEN

Het technisch volledig ontwikkelde, hoogwaardige beslag van uw ramen zal u geen problemen bezorgen als u er zorgvuldig mee omgaat. Smeer de bewegende delen van het beslag minstens eenmaal per jaar met een hars- of zuurvrij smeermiddel of olie. Haal indien nodig de bevestigingsschroeven aan. Uw ramen zullen dan jarenlang soepel en zonder problemen functioneren!

BESLAG BIJSTELLEN

Uw ramen zijn door ons deskundig en zorgvuldig ingebouwd en afgesteld. Daarom is het doorgaans niet nodig om het beslag bij te stellen. Door extreme belasting of bewegingen van omliggende bouwelementen kan het na verloop van jaren echter nodig zijn om de volgende mechanisch relevante punten bij te stellen. Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

• Zijverstelling boven (bij het aslager)
• Zijverstelling onder (bij het hoekscharnier)
• Hoogteverstelling (bij het hoekscharnier)
• Bijstellen aandrukkracht (bij het hoekscharnier)
• Bijstellen aandrukkracht (stand van de sluitpennen)